DOMŮ VOZIDLA Z AKCÍ DÍLNA KE STAŽENÍ INFO ODKAZY
      2024       2023       2022       2021       2020       2019       2018       2017       2016       2015       2014       2013       2012       2011       2010       2009       2008       starší

Vánoční Cena 2009 05.12.09


Každoročně konaná soutěžní výstava plastikových a papírových modelářů se letos přesunula zpět do větších prostor, takže bylo i více místa pro doprovodný program. Letos přijeli i tankista Radek a Ivan z Kobylí, takže tradiční zemní práce prováděné divizí M&R byly občas zpestřeny tankovým útokem a k zásobování skladiště autodíly přispíval také modrý Magnum.


Další fotogalerie zde a zde.

Model-Hobby 02-04.10.09


Rok se s rokem sešel a opět proběhl v Praze modelářský veletrh, na kterém byly již tradičně součástí doprovodného programu také předvádění modelů trucků a stavební techniky. Letos jsme se účastnili jen v sobotu a neděli, v pátek jsme vyrazili do Lipska zjistit jak to dělají naši sousedi. Ukázalo se, že je tu hodně odlišností, jak v organizaci, konstrukci vozidel i jejich předvádění. Mimořádně zajímavá byla sekce vojenských modelářů, která u nás prakticky není k vidění. ( krátké video zde )V sobotu ráno bylo potřeba nejdříve zprovoznit techniku, což u vysokozdvižného vozíku spočívalo v kompletním sestavení a seštelování vůli ve zdvihacím mechanizmu. Pak už se naplno rozjel provoz ve skladu a na kontejnerovém terminálu.Ještě víc živo bylo ale v prostoru mezi stavebními stroji, které terén měnily doslova s každou hodinou. Došlo i na stavbu lávky pro pěší, kterou se konečně podařilo sestavit celou.
Video z Model-Hobby zde .



TRUCK SRAZ Zlín 29.08.09


www.truck-sraz-zlin.cz
"Mokrá ale krásná" - tak by se dala charakterizovat tato akce, která se konala v Březůvkách kousek od Zlína. Dopoledne se nedalo dělat nic než v dešti postavit silnice a čekat na umoudření počasí, které se mělo zlepšovat k poledni. Pršet sice přestalo, ale ne na dlouho, takže provoz na modelové silnici se objevoval pouze v přestávkách mezi deštěm.Jinak modely odpočívaly na parkovišti, které bylo kryté stanem.K večeru přestalo pršet úplně a tak nic nebránilo nočním jízdám, při kterých naplno vyniklo propracované osvětlení modelů.

Další fotogalerie zde, zde a tady .


Národní soutěž plastikových modelářů Napajedla 20.06.09


Na rozdíl od minulého roku se tato akce konala letos v Napajedlích. Sešlo se tu několik zajímavých nových strojů, které brázdili střídavě venkovní pískový poloygon a vnitřní silniční plochy. Vyvrcholením programu byla vojenská bitva, té jsme ale se naštěstí neúčastnili. I přes problémy spojené s počasím, rušením, napájením nabíječek a převracením UNC to nakonec dopadlo dobře.



otevírání RC dráhy Mikulčice 06.06.09


Byl jsme pozván klubem z Kobylí abych se zúčastnil této akce. Předpověď byla pochybná ale počasí vyšlo perfektně a tak (kromě malého prostoru) nic nebránilo provozu modelů, dokonce jsme si zajezdili i po závodní dráze.

Později jsem dal z ruky ještěrku a takto to dopadlo:

[veškeré fotografie poskytnul pořádající klub]


Slavičínský Šikula 28.03.09


Zajišťovali jsme doprovodný program na soutěžní výstavě plastikových modelářů, bylo to myslím podařené, jen foťák stávkoval takže vlastní obrázky nemám. Další foto zde a zde . Za povšimnutí stojí způsob nakládání ještěrky do kontejneru za účelem převozu.


Brno - MOBITEX 21.03.09




Přesto, že byl modelářský veletrh zrušený, dorazilo sem velké množství modelářů s modely rozmanitých předloh, např. Dakarské Tatry předváděly své schopnosti na kousku Sahary , která byla o kus dá srovnávaná UDSkou, na silnicích však převažovaly australské a americké tahače.
Náš skladník nepřekvapil a jako obvykle zbořil půlku skladu.


Olomouc - FOR MODEL 07.03.09




Nová UDSka Slovenského modeláře Igora z Nitry - vypadá perfektně: video
Ovšem náš řidič se opět vyznamenal, protože podcenil terén a zapadl poblíž mostku. Nakonec ho musely vytahovat dvě Tatry, bez kterých by tam trčel dodnes :-) video 1, 2, 3 (videa pořídil pohotový řidič Tatry)
Další fotky z akce zde.

© Michal Boček 2011